Може би вече сте виждали Луиза Джейкъбсън - изгряващата звезда

...
Може би вече сте виждали Луиза Джейкъбсън - изгряващата звезда
Коментари Харесай

Луиза Джейкъбсън - най-малката дъщеря на Мерил Стрийп е звездата в Позлатената епоха

Може би към този момент сте виждали Луиза Джейкъбсън - изгряващата звезда в новия сериал на HBO и Sky Atlantic,,Позлатената ера ". 

30-годишната американка е относително нова в света на киното. И макар че е щерка на Мерил Стрийп, Луиза работи интензивно, с цел да стигне до мястото, на което се намира през днешния ден.

Тя е най-малката щерка от четирите деца на скулптора Дон Гъмър и Мерил Стрийп. Двете ѝ сестри Мами и Грейс също са актриси - първата участваше в един от сезоните на " True Detective " и в няколко епизода на " The Good Fight ", а втората имаше роля в " Mr. Robot ", " American Horror Story " и други Семейството има и наследник Хенри Уолф - музикант по предопределение, който е единственото дете на трикратната носителка на " Оскар " без по-активна кариера в киното или малкия екран. 

Луиза има тапия по логика на психиката от Vassar College, магистърска степен по актьорско майсторство в Йейлския университет и също по този начин е учила в Британско-американската трагична академия в Оксфорд.

За разлика от по-големите си сестри, актрисата избира да не употребява фамилията Гъмър професионално. Джейкъбсън е второто ѝ име. Макар, че приликата им е явна, Луиза очевидно желае да гради свое име, с което да бъде разпознавана поради самата себе си, в сравнение с с наследството на Мерил Стрийп.

През 2015 в изявление пред Working Mothers, Стрийп споделя, че постоянно е подкрепяла дъщерите си.

„ Исках да следват личните си фантазии, само че ги помолих да имат и проект Б. Те построиха собствен личен път. Но аз се притеснявах повече за това по какъв начин животът им може да бъде комплициран или нарушен от медийното внимание, което следва всеки млад артист в днешно време. Когато аз бях на тяхната възраст в никакъв случай не ми се е налагало да се занимавам с това ", споделя тя.

,,Позлатената епоха`` е най-голямата телевизионна роля на Луиза досега.

В продукцията на Джулиан Фелоуз (създател на английския сериал " Downton Abbey " ), тя играе със звезди като Синтия Никсън и Кристин Барански.  Действието на сериала се развива в Съединените щати през годините на икономическия взрив в Ню Йорк от 80-те години на 19 век.

Терминът, с който разказват тази ера - " позлатена "  вместо " златна " - идва от новела на Марк Твен, която разказва внезапното замогване на елита в северните щати след Гражданската война на фона на прикриването на съществени обществени проблеми с неравенството и крайната беднотия на всеобщото население. 



Луиза играе в ролята на Мариан Брук, която е изпратена да живее при лелите си Агнес и Ада, откакто татко й умира и я оставя без пари. Докато героинята ѝ напуща Пенсилвания и се насочва към Ню Йорк, тя знае, че в случай че желае да се оправя, ще би трябвало да се омъжи.

Мариан обаче е решена да получи повече от живота и не да желае да бъде просто нечия брачна половинка. 

В диалог за ролята, Луиза показа: „ Мариан знае, че най-вероятно ориста ѝ ще бъде да се омъжи колкото може по-добре и да оцелява, само че тя желае освен това от това. Тя желае да реализира нещо съществено с живота си. Тя желае да бъде задоволена. "

Актрисата споделя, че е огромен почитател на предходната хитова продукция на Джулиан Фелоуз,,Downton Abbey`` и че историческата драма е обичаният ѝ род. 

Първата й роля в малкия екран е през 2019 година във кино лентата,,Gone Hollywood ".

В театъра Луиза прави професионалния си актьорски дебют като Мери Далтън в постановката на Репертоарния спектакъл на Йейл,,Native Son “. През 2018 година тя взе участие в постановката на Williamstown Theatre Festival по пиесата на Карсън Маккълър „ Член на сватбата “.

През 2019 година тя играе ролята на Жулиета в продукцията на The Old Globe за Ромео и Жулиета.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР